ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Face to Phase, Τζένη Αργυρίου & Βασίλης Γεροδήμος

Face to Phase, Performative Exhibition

Εκθεσιακός Χώρος «Νίκος Κεσσανλής»
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 19.00

Πώς θα ήταν αν ανατρέπαμε τον καθιερωμένο τρόπο «θέασης» μίας έκθεσης και για πρώτη φορά ο θεατής γινόταν “μάρτυρας” μιας διαδικασίας που συνήθως του είναι άγνωστη; Μπορεί ένα τέτοιο βίωμα να επηρεάσει τον τρόπο που προσλαμβάνουμε το έργο τέχνης;

Το FACE TO PHASE, έργο που συνυπογράφουν η Τζένη Αργυρίου και ο Βασίλης Γεροδήμος, φιλοδοξεί να μετατοπίσει έστω και λίγο τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε την εμπειρία μίας έκθεσης ως θεατές.

Φέρνει στο φως την πορεία των έργων τέχνης από την άφιξή τους στον εκθεσιακό χώρο μέχρι την αναχώρησή τους, επισημοποιώντας όλα εκείνα τα αόρατα στάδια της προετοιμασίας με τα οποία το κοινό δεν συναντιέται ποτέ.

Προσκαλεί το κοινό να αποδεσμευτεί από την μουσειακού τύπου εμπειρία και να γίνει παρατηρητής και συνάμα κομμάτι του ευρύτερου έργου, από την αρχή ως το τέλος και πάλι από την αρχή. Η σχέση του θεατή με τα έργα και τους δημιουργούς τους επαναπροσδιορίζεται, καθώς καλείται να επιλέξει ο ίδιος τις δράσεις αλλά και τα σημεία από το οποία θα τις παρακολουθήσει, δημιουργώντας την προσωπική του πορεία και αφήγηση μέσα στο χώρο και το έργο.

Σε χρόνο συμπιεσμένο το FACE TO PHASE παρουσιάζει μπροστά στα μάτια του κοινού τα έργα 21 καλλιτεχνών, προσπαθώντας παράλληλα να σχολιάσει τις έννοιες του εφήμερου και της ματαιότητας που διατρέχουν τη δημιουργική διαδικασία.

Για να μπορέσει ο επισκέπτης να έχει ολοκληρωμένη αίσθηση του έργου παρακαλούμε να τηρηθεί η ώρα προσέλευσης στις 19:00.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Γιώργος Χατζημιχάλης, Κώστας Τσώλης, Δημήτρης Ντοκατζής, Άννα Λάσκαρη, Ίρις και Ελένη Τουλιάτου, Πέτρος Τουλούδης, Μάρω Φασουλή, Δημήτρης Φουτρής, Κώστας Χριστόπουλος, Μαρία Γεωργούλα, Ηλίας Κοέν, Αλέξανδρος Λάιος, Λάμπρος Πηγούνης, Ηλίας Σιψάς, Φίλιππος Βασιλείου, Ερμίρα Γκόρο, Χρήστος Δεληδήμος, Θοδωρής Ζαφειρόπουλος, Ανδρέας Ράγκναρ Κασάπης, Γεωργία Σαγρή.

Σύλληψη – Επιμέλεια:                      Τζένη Αργυρίου & Βασίλης Γεροδήμος

Συν-Επιμελήτρια:                                Μαρία Βασαριώτου

Προβολή – Επικοινωνία:                 Γιώργος Κατσώνης

Οπτικοακουστική εγκατάσταση: Μιχάλης Αντωνόπουλος, Αντώνης Γκατζουγιάννης, Μάκης Φάρος

Γραφιστικός Σχεδιασμός:               Δημήτρης Φουτρής, Γωγώ Βουδούρη

Συντονισμός Παραγωγής:               Delta Pi

Παραγωγή:                                            Amorphy.org

Βοηθός παραγωγής;                          Γεωργία Ελένη Τιγκινάγκα

Ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση των έργων τους καλλιτέχνες, τις συνεργαζόμενες γκαλερί: Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Nitra Gallery, Γκαλερί Ιλεάνα Τούντα, Γκαλερί Ελευθερία Τσέλιου, και την Ήρα Σπαγαδόρου καθώς και την εταιρεία ΜOVE ART για την εμπιστοσύνη τους και τη χορηγική τους υποστήριξη.

Ευχαριστούμε τους Νίκο Παπαδημητρίου, Σωτήρη Μπαχτσετζή, Θεόφιλο Τραμπούλη, Καλλιόπη Μινουδάκη, Μαρία Βασαριώτου, Δανάη Γιαννακοπούλου, Λιάνα Τσομπάνογλου καθώς και τους επιμελητές του Μουσείου Μπενάκη που μας συντρόφευσαν σε διαφορετικές στιγμές στην πορεία του έργου αυτού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια έκθεσης:                   14.10.2017

Ώρα έναρξης:                          19:00

Διάρκεια παρουσίασης:          19:00 – 23:00

Εκθεσιακός χώρος:                 «Νίκος Κεσσανλής», Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256. www.asfa.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1441342165914625

www.vassilisgerodimos.com

www.tzeniargyriou.com

www.delta-pi.org

www.neon.org.gr

Essential SSL